Recicli on perustettu vuonna 2017 ja on yhden miehen yritys, joka keskittyy kiertotalouteen lähinnä kunnostamalla käytettyjä polkupyöriä takaisin tielle. Kun noin vuonna 2015 näin kirjakaupassa kirjan nimeltä ”my cool bike.” ja kun satsasin siihen yli 20e, en ollenkaan arvannut, mihin kirjan selailu johtaa. Kirjan hauskat ja tyylikkäät pyörät herättivät piilossa olevan visualistin ja toisaalta muistot 80-luvun omiin kilpapyöräilyn aktiiviaikoihin Tampereen Sisussa, jolloin pyörää tuli huollettuakin – niinkuin vain osasin. Esteetikosta ja teknikosta tuli esteknikko, jolle sekä esineen kauneus että tekniikka ovat tärkeitä.

Holdsworth
Kansikuvan brittipyörä Holdsworth sieltä omalta aktiivipyöräilyajaltani.

Recicli-nimi kuvaa yrityksen ideaa kierrätyksestä –recycle- ja toisaalta italian polkupyörää tarkoittavasta biciletta -sanasta. ”Ei kaiken tarvitse olla uutta” tarkoittaa sitä, että voidaan miettiä vanhan kunnostamista uudelleen käyttöön – mutta toisaalta myös antaa tilaa uudelle silloin, kun sen hankinta on järkevää.

Sinun näköinen polkupyörä

Polkupyörien modifiointi, tuunaus, konversiot – miten sen nyt ilmaiseekaan, on sitä, mistä poikamaisesti aina innostun! On se sitten vaikka tavaratelineen poistaminen, pyörän varustaminen, tyylimuutos tai joku muu, työ tehdään asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaisesti, mahdollisuuksien mukaan juuri sellaiseksi kuin sen haluat.

muokattu Crescent
Vasemmalla alkuperäinen Cressu ja oikealla nykyaikasempi versio

Varastossa on paljon sellaista osaa, mitä ei ole täällä verkkokaupassa, mm. ohjaustankoja, etu- ja takakiekkoja, renkaita… todella edullisesti!

Jos kiinnoistuit, ota yhteyttä!